650 ОТГ отримали у власність понад 1,5 млн га сільгоспземель

26 грудня 2018, 12:58 1787

Кабінет міністрів України протягом 2018 р. у власність 650 об'єднаних територіальних громад (ОТГ) передав понад 1,5 млн га сільгоспземель.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Я хочу підкреслити, що ця робота буде продовжена в наступному році, і уряд буде передавати землю новоствореним об'єднаним територіальним громадам», — сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Передачі земель у комунальну власність ОТГ передував їх детальний аудит.

«Держгеокадастр передавав землі не формально, а докладно вивчаючи кожну ділянку. Всі землі мають кадастрові номери, внесені в Державний земельний кадастр і можуть бути використані на розсуд ОТГ, зокрема із використанням всіх доступних електронних сервісів у земельній сфері», — підкреслив в.о. міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

За його словами, другий етап децентралізації передбачає впровадження і контрольних функцій стосовно розпорядження цими землями, щоб присікати будь-які ризики неефективного розпорядження ними та/або використання не на користь громаді».

Таким чином всі ОТГ, утворені до 2018 року та які виявили бажання, отримали належним чином оформлені земельні ділянки, готові для прийняття на баланс. Передача здійснювалася одночасно на всій території України.