XAG: В майбутньому нудні процеси перейдуть до сільськогосподарських роботів

01 червня 2021, 15:45 3462

У рамках форуму Grain Storage Forum Elevator 2021 вперше компанія DroneUA для українських аграріїв представила безпілотні технології XAG — виробника агродронів №1 у світі.

Учасники заходу познайомилися з найпродуктивнішими дронами-обприскувачами XAG XP2020, ефективність яких уже неодноразово підтверджувалася під час роботи в полях.

Особливу зацікавленність в аграріїв викликала практична демонстрація роботизованої машина XAG R150, яка здатна не лише обприскувати дерева, а й косити та перевозити вантажі.

Під час онлайн-включення в рамках круглого столу, присвяченого впровадженню новітніх технологій зернового ринку, співзасновник компанії XAG Джастіна Гонга зазначив: «Ми вважаємо, що інноваційні технології можуть бути ключем до вирішення проблем. У найближчому майбутньому повторювана й нудна робота перейде до сільськогосподарських роботів. Штучний інтелект допомагатиме фермерам приймати будь-які рішення. Клієнти та виробники будуть пов«язані цифровою інфраструктурою. Ми готові робити ці зміни і з нетерпінням чекаємо на те, щоб об»єднатися з вами заради спільної місії». 

Також під час форуму DroneUA презентувала миттєвий сканер для аналізу ґрунту AgroCares, який дає змогу визначати родючість ґрунту безпосередньо на полі в режимі реального часу. Крім цього, було представлено технології ProGrunt — найсучаснішої лабораторії в Україні для аналізу ґрунту з результатами всього за 48 годин.


Для довідки: У рамках форуму Grain Storage Forum Elevator 2021 відбулося п«ять тематичних конференцій — «Зберігання зерна 2021», «Трейдинг та логістика 2021», «Комбікормовий форум», «Глибока переробка зернових», «Податки, облік, право підприємств зберігання та переробки зерна». Захід зібрав близько 1000 учасників. Організатор заходу — компанії  «ПроАгро Груп» і Українська зернова асоціація.