Створена домашня біогазова установка на «їжі»

22 вересня 2016, 18:00 5283

В Ізраїлі з'явився новий стартап — HomeBiogas. Це система, яка коштує всього $1000 та перетворює харчові відходи на газ.

Про це повідомляє STMEGI з посиланням на Globes.

Як розповідає засновник і гендиректор компанії Ошік Ефаті, його біогазова система, переробляючи харчові відходи, виробляє не тільки біогаз, але й рідкі добрива, які вдвічі збільшують урожайність та економлять воду для поливу. Для функціонування пристрою не потрібне зовнішнє джерело живлення або підключення до електромережі — все працює на механічних і біологічних процесах. 

Герметичний пристрій розміром 1×1,5 м виглядає як сміттєвий бак, який з трьох кілограмів відходів виробляє достатньо газу для трьох годин приготування їжі. До покупця він поставляється в розібраному вигляді, таким чином, людина зможе легко зібрати його самостійно. В даний час компанія поставляє свою продукцію в 35 країн світу по $1000 за один пристрій.


Для довідки: Біогаз — різновид біопалива, який утворюється при мікробіологічному розкладанні метановим угрупуванням біомаси чи біовідходів (розкладання біомаси відбувається під впливом трьох видів бактерій), твердих і рідких органічних відходів. Добувають із відходів тваринництва, харчової промисловості, стічних вод та твердих побутових відходів (відсортованих, без неорганічних домішок, та домішок неприродного походження).