Експерт: Інновації збільшують ефективність агробізнесу на 17-45%

16 лютого 2017, 10:31 2773

Завдяки впровадженню інноваційних технологій українськими аграріям вдається наростити показники ефективності господарювання на 17-45%, а при комплексному підході — навіть більше.

Про це під час міжнародної конференції з точного землеробства Precision Agriculture Conference & Ag Tech Showcase в Канаді, яка зібрала близько 350 експертів та практиків агробізнесу, розповів PhD in Agriculture, Co-Founder та СЕО компанії AgriLab, представник ISPA в Україні Ярослав Бойко, повідомили в AgriLab.

При цьому, за словами Ярослава Бойка, інвестиції в окремі елементи точного землеробства зазвичай повертаються за перший маркетинговий рік.

«З кожним роком все більше українських аграріїв позитивно сприймають і розуміють необхідність впровадження новітніх технологій. Так, на сьогодні, вже більше ніж 140 компаній за допомогою AgriLab впровадили на своїх полях різні елементи точного землеробства. Тільки комплексний аналіз і картографування окремих властивостей ґрунту проведено на площі близько 400 тис. га. Залежно від того, які технології використовує аграрій, показники його ефективності зростають від 17% до 45%, а при комплексному підході — навіть більше», — розповів експерт.

Окрім того, відмітили в AgriLab, в рамках конференції експерт Agrilab В'ячеслав Адамчук (PhD, McGill University) презентував результати сучасних наукових розробок і практичного застосування сенсорних технологій у сільському господарстві. Цікаву доповідь зробив агроном-консультант Precision Planting Джейсон Вебстер, який виступив з презентацією «Використання точного землеробства на вашій фермі — мультигібридний посів, змінний коефіцієнт фертильності, варіативні норми висіву, нові продукти від Precision Planting. Дослідницький підхід на фермі в штаті Іллінойс». Інші експерти також акцентували увагу на інтеграції інженерії та агрономії в точне землеробство.

«Досвід провідних країн підтверджує: в умовах постійного дорожчання ресурсів на тлі світового падіння цін на сільськогосподарську продукцію модернізація та оптимізація виробництва — основний шлях розвитку аграрного сектору. І Україна повинна рухатися в цьому напрямку», — додали в компанії.