В Україні тренд на маленькі трактори

23 жовтня 2018, 07:00 7353

В Україні ринок сегменту тракторів 300 к.с. є стабільним, натомість ринок тракторів 110-135 к.с. зростає і розвивається.

Таку думку в коментарі AgroPortal.ua висловив директор ТОВ «Джон Дір Україна» Пітер Заксе у ході відкриття дилерського центру компанії «Агросем» на околиці міста Тисмениця на Івано-Франківщині.

Джерело фото: AgroPortal.ua
Джерело фото: AgroPortal.ua

«У 2018 р. ми продали 400 одиниць колісних тракторів серії 6B — John Deere 6110 B та John Deere 6135 B. Це багатофункціональні трактори, які можна оснастити будь-яким навісним обладнанням, в залежності від запитів користувачів: від легких робіт, наприклад, обприскування, до важких, таких як робота з плугом», — констатував він.

При цьому Пітер Заксе додав, що, незважаючи на те, що моделі маленьких тракторів John Deere випускаються у Китаї, на заводі компанії налагоджено систему якості, яка нічим не поступається якістю на інших заводах світу.

«Якість John Deere 6110 B та John Deere 6135 B підтримується на традиційно високому рівні компанії. Окрім того, український сільгосптоваровиробник отримує 2 роки гарантії на відповідні моделі», — додає директор ТОВ «Джон Дір Україна».

Джерело фото: AgroPortal.ua
Джерело фото: AgroPortal.ua

У свою чергу керівник регіонального структурного підрозділу компанії «Агросем» Тарас Білик відзначає, що завдяки недорогій логістиці тракторів серії 6B з Китаю до України на моделі формується лояльна ціна.

«Малі трактори John Deere є бюджетними і доступними для українських аграріїв. Окрім 2 років гарантії, у компанії «Агросем» функціонує система Trade-in: ми забираємо вживані трактори у господарстві, а сільгоспвиробник доплачує різницю, купуючи новий трактор John Deere», — каже Тарас Білик.

Говорячи про переваги моделі трактора John Deere 6110 B, представник компанії «Агросем» відзначив основні: двигун об'ємом 4,5 л., мокре щеплення, що дає перевагу при роботі з важкими агрегатами, простоту в обслуговуванні і в експлуатації, потужну гідравліку, що дозволяє ранньою весною зайти в поле, кондиціонер і герметичну кабіну, що дозволяє працювати з обприскувачами без шкоди для здоров'я оператора.

Місцевий підприємець Сергій Бучко, який господарює на 3 тис. га, не приховує свого задоволення, говорячи про купівлю трактора John Deere 6135 В, адже кращого співвідношення ціни і якості на ринку не знайшов. На китайське коріння моделі аграрій не зважав, коли приймав рішення, додаючи, що iPhone теж виробляється у Піднебесній.


Для довідки: John Deere Україна — український підрозділ Deere & Company, американської машинобудівної компанії, що випускає сільськогосподарську, будівельну і лісозаготівельну техніку. Штаб-квартира компанії розташована в місті Молин (штат Іллінойс).

Компанія «Агросем» займається впровадженням передових технологій, новинок селекції, мінеральних добрив і провідної сільськогосподарської техніки. З серпня 2014 року компанія є офіційним дилером техніки John Deere Україна в Західній Україні. Підприємство має потужну логістичну мережу і службу агрономічної підтримки.


Алла Стрижеус, AgroPortal.ua