Суд Люксембургу відмовився відкрити справу про банкрутство Кернела

18 січня 2021, 14:37 2217

Окружний суд Люксембургу 15 січня 2021 р. відмовився задовольнити клопотання Михайла Стадника про визнання Kernel Holding («Кернел») банкрутом.

Про це AgroPortal.ua повідомили в «Кернел».

«Судді визнали вимогу колишнього власника Stiomi Holding Михайла Стадника безпідставною. Згідно із законодавством Люксембургу, компанія може бути визнана банкрутом тільки у двох випадках: вона не здатна виплачувати борги або не може залучити додаткове фінансування. Kernel Holding не відповідає жодному з цих критеріїв і має достатню ліквідність для обслуговування поточної заборгованості. Станом на 18 грудня 2020 року на рахунках Kernel було $266 млн», — пояснюється у повідомленні.

Крім того, зазначається, що компанія успішно залучає фінансування в міжнародних банках та на ринку капіталу. Так, у жовтні минулого року вона розмістила єврооблігації на суму $300 млн з річною ставкою купона 6,75%.

«У зв'язку з цим подане клопотання про банкрутство в Kernel назвали «необґрунтованим і недобросовісним». Тепер це підтвердив і Окружний суд Люксембургу», — підкреслюють в компанії.

Раніше, проаналізувавши високі фінансові показники Kernel, інвестфонд Dragon Capital назвав справу про банкрутство безперспективною, оскільки вона було відкрита через конфлікт вимог, а не через фінансовий стан компанії.


Для довідки: в грудні 2020 р. в ЗМІ з'явилася інформація, що суд в Люксембурзі відкрив справу про банкрутство зареєстрованої в Швейцарії Kernel Holding в зв'язку з несплатою компанією значної суми боргу на користь Михайла Стадника. У «Кернел» це ходотойство назвали необґрунтованим і заявили, що будуть вимагати відшкодування збитків, завданих репутації компанії.