В Україні обрали найкращий бізнес-план розвитку сільських територій

03 вересня 2018, 06:00 6944

Сьогодні, 03 вересня 2018 р., у Міністерстві аграрної політики та продовольства України відбулося нагородження переможців IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018».

Перемогу в конкурсі здобуло селище Гоща, Рівненська область (бізнес-план: облаштування рекреаційної зони «Набережна побачень»). Друге місце посіло село Крилос, Івано-Франківська область (бізнес-план: покращення благоустрою села — проведення освітлення на одну із вулиць села та будівництво дитячого майданчика). А бронзу взяло село Іловиця, Тернопільська область (бізнес-план: створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу по сушінню лікарських трав, чорниць та грибів).

N.B.! Неймовірні села України 2018: підсумки конкурсу!

Формат конкурсу у 2018 році передбачав відбір найкращого бізнес-плану розвитку сільських територій. На його реалізацію селище Гоща (Рівненська обл.) отримало 100 тис. грн, села Крилос (Івано-Франківська обл.) та Іловиця (Тернопільська обл.) — по 25 тис. грн.

Представник села-переможця отримав також унікальну можливість взяти участь у одній зі спеціалізованих поїздок проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування», яка відбудеться в Німеччині.

Посольство Королівства Нідерланди в Україні в рамках своєї премії подарувало селу Невицьке (Закарпатська область) клумбу з тюльпанів, що дозволить селу привабити туристів атмосферою Голландії.

Села-фіналісти III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» отримали річну передплату на журнал Agroexpert.


Для довідки: Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2018» проводиться вже втретє аграрним онлайн-виданням AgroPortal.ua. За три роки в ньому взяли участь 575 сіл з усіх куточків України.

Головним партнером конкурсу у 2018 році стала корпорація IMMER Group, яка пропонує нове екологічно чисте рішення для підвищення ефективності агропромислового рослинництва — біорозкладну плівку для мульчування ґрунту.

Конкурс «Неймовірні села України 2018» пройшов за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об'єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.