UHBDP: Фермерів цікавить, як реалізовувати продукцію

08 травня 2018, 08:00 4769

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) цьогоріч продовжуватиме приділяти увагу проектам з післяврожайної доробки продукції, технологічним інноваціям, екології та гендерному компоненту.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua розповів менеджер UHBDP Дмитро Ніколаєв.

«Ми підтримуватимемо ті компанії, які раніше отримали фінансування, оскільки розуміємо, що для створення прикладу ефективної бізнес-моделі «Агрегатора» необхідно дуже багато уваги приділяти не тільки розвитку бізнесу, але і взаємодії між учасниками ринку. Створення сталих зв«язків між учасниками таких проектів — компаніями, що отримали фінансування та реалізували проекти з післяврожайної доробки продукції, та постачальниками сировини — є одним з головних завдань», — зазначає він.

За словами Дмитра Ніколаєва, водночас UHBDP продовжуватиме шукати нові проекти, які є абсолютно різними як з точки зору культури, так і самого проекту.

«До нас звертаються багато фермерів, які тільки починають цей бізнес, хочуть допомоги та консультацій з різноманітних питань, бажають втілити новий проект у життя. Ми отримуємо запити від клієнтів щодо насіння, консультацій, агротехнологій, реалізації продукції та багато інших», — розповідає представник UHBDP.

За його словами, головним завданням проекту на сьогодні залишається створення системи, завдяки якій фермер зможе отримати пораду та консультацію з будь-якого питання.

«Для фермера важливо визначити ринок збуту, оцінити запит споживача і від цього будувати свій бізнес. Неможливо починати просто з вирощування. Для побудови успішного бізнесу необхідне чітке планування, аналіз витрат для створення бізнесу, аналіз собівартості, спілкування з іншими учасниками ринку, отримання знань», — зазначає Дмитро Ніколаєв.


Для довідки: інвестиційний грант від проекту UHBDP отримали 5 компаній: «Агрокоін» — пакувальна платформа для свіжих овочів (тепличного томату й огірка) в Запорізькій області; Українська часникова компанія «Агро Патріот» — центр зберігання та переробки часнику в Одеській області; ТОВ СПП «ЛАНА» — центр зберігання та переробки овочів і фруктів у Запорізькій області; ТОВ «Агро-фокус» — вирощування нішевих культур (аспарагуса) в Херсонській області; ТОВ «САДКОРН» — вирощування нішевих культур (солодкої кукурудзи) в Одеській області.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua