Зниження врожаю фруктів не впливає на виробників соків

13 вересня 2018, 08:00 3515

Урожай фруктів цього року знижується, що позначається на споживанні, проте не несе особливого негативного впливу на самих виробників.

Про це AgroPortal.ua розповів директор з виробництва компанії Т.B. Fruit Олег Мочалюк.

Неповна потужність у виробництві концентратів обумовлена проблемами з урожаєм в Європі. Цього року такі ж труднощі з сировиною виникли і в Китаї.

«Брак повноцінного врожаю спрацьовує на падіння ринків», — зазначив експерт.

За словами Олега Мочалюка, оцінюючи ринкову ситуацію, компанія Т.B. Fruit збільшує виробництво концентратів в Молдові. Для порівняння в 2015 році початкова потужність виробництва становила 10 тис. т, а в цьому році вона зросла до 25 тис. т. У той же час існує перспектива розвитку садівництва — солодке яблуко, сік з якого є конкурентним китайському.

«Насьогодні найбільшим покупцем концентрату Т.B. Fruit є США, а в минулому році це були великі європейські країни: Німеччина і Франція. Основною причиною цього є поганий урожай в Китаї», — підсумував Олег Мочалюк.


Для довідки: T.B. Fruit — вертикально інтегрована міжнародна група компаній із замкнутим циклом виробництва. Має 4 тис. га сільгоспугідь, 7 заводів з виробництва концентрованих соків і соків прямого віджиму, фруктових пюре і заморожених фруктів і овочів в Україні, Польщі, Молдові, а також транспортно-логістичний і інжиніринговий бізнес. Є лідером українського ринку концентрованих соків. Загальна потужність переробних заводів становить 1,2 млн т концентрованого соку в рік.


Олена Гуцул, AgroPortal.ua