Майже 50% яєць виробляється в приватному секторі

27 серпня 2018, 10:00 3093

Експорт яєчних продуктів за 7 місяців 2018 р. зріс у 3 рази, що зумовлено збільшенням внутрішнього виробництва та ростом попиту на цю продукцію на зовнішніх ринках.

Про це в ексклюзивному коментарі AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» Сергій Карпенко.

«В минулому році суттєво було нарощено експорт яєць, який збільшився на 75% і склав 1,48 млрд штук. З початку 2018 року експорт яєць збільшився на 36%, що пов'язано із зняттям обмежень на експорт з України, запроваджені низкою країн в минулому році, а також розширенням географії експорту, зокрема, в минулому році розпочались поставки до країн ЄС», — пояснює Сергій Карпенко.  

За його словами, за січень-липень 2018 року виробництво яєць від всіх видів птиці збільшилось на 2,6% і склало 9,6 млрд штук. 

«Найбільше виробництво фіксується з квітня по вересень, відповідно зменшення відбувається в осінньо-зимовий період, що пов«язано з тим, що майже 50% яєць виробляється в приватному секторі», — зазначає Сергій Карпенко. 

Щодо прогнозів експорту, то Сергій Карпенко відмічає, що в цьому році прогнозується ріст експорту яєць до 2 млрд.штук, а яєчних продуктів до 9 тис. т.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua