Мінагропрод назвав причини зростання кількості фермерів

21 травня 2019, 09:51 5084

Динаміка збільшення кількості фермерських господарств протягом року є вагомим показником становлення фермерства в Україні, як конкурентоздатного учасника аграрного ринку.

Так прокоментував заступник міністра аграрної політики та продовольства Віктор Шеремета зростання в Україні кількості фермерських господарств. Станом на 1 травня 2019 року зареєстровано 46143 фермерських господарства, що на 489 більше, ніж на початок року (45654).

«Другий рік поспіль урядом впроваджуються нові фінансові інструменти та механізми зі створення належних умов для розвитку суб'єктів малого та середнього сільськогосподарського підприємництва, особливо фермерських господарств. Але стверджувати на 100%, що прогрес відбувається саме завдяки державним програмам підтримки не можна, тому, що є і інші фактори, які впливають на розвиток сільського підприємництва», — зазначає Віктор Шеремета.

За його словами, є багато видів цікавої діяльності з виробництва нішевої продукції, яка користується попитом в ресторанному бізнесі (вирощування равликів, шампіньйонів і т.д.) або бажання працювати на землі і розвивати власну сільську громаду, чимало фермерів створюються на зовсім невеличких землях, які залишились їм від батьків (1-2 га).

Також Віктор Шеремета зазначає, що частина з підприємців працює в тіні, і вихід з неї дає змогу доступу до організованих аграрних ринків і державної підтримки.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua