Виконавчий директор Молочного комітету ЄБА, координатор проекту «3 молочні продукти в день»
В Україні 4 березня 2016 року стартував швейцарсько-український проект «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочний продуктів». Метою проекту є підтримка створення та впровадження в Україні сучасної системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у молочному ланцюгу доданої вартості.
Зона вільної торгівлі України з ЄС відкрила вітчизняним виробникам двері до європейського споживача. Щоправда, обмеживши безмитне ввезення квотами. Як отримати дозволи на експорт і хто вже встиг це зробити?
Здорове, раціональне та збалансоване харчування є необхідною складовою життя людини. На жаль, за останні десятиліття структура споживання продуктів в Україні різко змінилася як за рахунок зменшення корисних продуктів (м'яса, молока, овочів і фруктів), так і «завдяки» погіршенню якості самого харчування.