Сир
Сири — відмінна закуска до шампанського і звичайного вина. Через демократичність цін сир є ще і найпоширенішим продуктом, який супроводжує ігристі вина. Що солодше вино, то більш оригінальним і насиченим має бути смак сиру. Сухе шампанське відмінно поєднується з брі або камамбером.
Морепродукти
Сухе і напівсухе шампанське дуже добре поєднуються з рибою та суші. Риба може бути малосольна або нежирна смажена. При приготуванні риби або морепродуктів не використовуйте оцет або лимонний сік — ці інгредієнти зіпсують смак шампанського.
Бутерброди
Традиційно на свята готують бутерброди з червоною або чорною ікрою — ця страва відмінно поєднується з шампанським брют. Можна поекспериментувати з фруктами — бутерброд з ананасами, сиром і апельсинами, наприклад.
Піца
Це дуже незвично, але саме піца вважається однією з найкращих закусок до шампанським винам. Головне, охолодити її перед подачею, бо гаряче та алкоголь — не найкраще поєднання. Вибирайте піцу з сиром, оливками, інжиром, горіхами.
М’ясо
З м’яса можна приготувати холодні закуски, досить замаринувати, а потім відварити або посмажити соковитий шматок. До м’яса можна подавати фруктовий соус, який також поєднується з вином. Класичний варіант м’ясної закуски — качка, запечена з яблуками.
Горіхи
Суміш горіхів також підійде до шампанського — злегка підсмажений мигдаль, сирі волоські горіхи, фундук, кеш’ю.
Десерт
Як фруктовий десерт до шампанського прийнято подавати полуницю, яблука і випічку з цими фруктами. Також непогано поєднується вино з морозивом, пудингом або тортом. Головне, щоб у цих стравах не було лимона і кофеїну.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua