Українська свинина готується до відкриття країн Південно-Східної Азії

31 жовтня 2021, 12:02 2772

Статус АЧС-позитивної країни ускладнює відкриття нових ринків для української свинини, проте не робить це неможливим.

Про це заявив директор Департаменту міжнародних комунікацій внутрішніх та зовнішніх зв'язків Держпродспоживслужби Костянтин Паскевич, говориться у повідомленні Асоціації свинарів України.

За його словами, через поширення в Україні АЧС Південна Корея та 5 інших країн, зокрема і Китай, поставили спілкування щодо допуску нашої продукції свинарства на їхній ринок на паузу. Однак перемовини з низкою інших країн тривають.

«Відповідні вимоги від В'єтнаму вже опрацьовані, тож у кінці червня їх направили для подальшого розгляду та оцінки. На цьому ж етапі наразі знаходяться перемовини з Гонконгом. З березня 2021 р. фахівці ДПСС працюють над акредитаційними вимогами щодо поставок охолодженої та мороженої свинини до Сінгапуру. Наразі підписаний двосторонній сертифікат, за яким можна постачати термічно оброблену свинину, тобто консервовані продукти з неї», — повідомив Паскевич.

Крім того, Держпродспоживслужба відправила запит щодо відкриття ринку ПАР для експорту м'яса свинини, тож тепер очікує відповіді та переліку їхніх акредитаційних вимог.