У Чернівцях виробляють електроніку для бджільництва

30 березня 2023, 17:08 3514

Релоковане з Харкова до Чернівців підприємство налагодило виробництво електроніки для бджільництва, зокрема, техніки для медогонок та навощування бджолиних рамок.

Про це у коментарі «Суспільному» розповів директор підприємства Сергій Постельник. 

Як зазначається, частина працівників досі дистанційно допомагає виготовляти продукцію у Харкові.

«Ми працюємо не під замовлення, а на склад. До лютого минулого року мали великий склад з продукцією, адже готувалися до сезону. З ним і переїхали. Потім перевезли виробничі залишки й заново організували виробництво. Багато постачальників матеріалів були в Харкові, тому зараз доводиться платити за доставку пластика та металу», — розповідає директор підприємства.

Сергій Постельник зазначає, що на початку роботи виробляли устаткування для різної побутової техніки. Потім знайшли свою нішу серед бджолярів — виробляють блоки управління для медогонок та моторедуктори.

За рік підприємство продає від 2 до 5 тисяч комплектів техніки, залежно від сезону. Вдень можуть виготовити до 25 приладів. Торік продали понад 4 тисячі. Зараз планують вийти на європейський ринок бджільництва. Для цього хочуть отримати сертифікат, а поки можуть торгувати тільки роздрібно.