Певне зниження цін на свинину в Україні очікується до кінця року, проте воно не буде суттєвим.
Таку думку висловила керівник аналітичного відділу асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.
«Традиційно наприкінці третього – на початку четвертого кварталу попит на свинину знижується. Це пов'язано з тим, що на ринку з'являються альтернативні джерела білка — м'ясо тварин, вирощених у присадибному секторі, птиця, риба, гриби. До того ж споживачі готуються до опалювального сезону. Однак цього року через менший обсяг виробництва очікуване зниження котирувань буде незначним», — пояснює вона.
Утім, прогнозують, що уже з кінця листопада попит знову зросте: м'ясопереробники готуються до зимових свят, а в грудні активнішими стають і споживачі.
«Оскільки наразі не спостерігається ажіотажного нарощування виробництва операторами, восени пропозиція, ймовірно, залишатиметься ослабленою, хай і дещо вищою, ніж влітку. Це, ймовірно, пом'якшить очікуване зниження котирувань на ринку свинини», — підсумовує аналітик.