На свинину в Україні майже ажіотажний попит

01 червня 2023, 13:23 4594

Ціни на свиней забійних кондицій третій тиждень поспіль підвищуються.

Про це повідомляє асоціація «Свинарі України».

«Останні торги весни завершилися подальшим приростом цін на ринку живця. Так, більшість операторів працювала в межах 85-87 грн/кг, хоча подекуди звучали як нижчі, так і вищі цінові пропозиції. Гравці ринку також відзначають регіональну розбіжність цін: до нижчої позначки діапазону ціни тяжіли на заході, до максимальної — на сході. Середньозважена ціна закупівлі зупинилася на рівні 85,5 грн/кг», — додають в асоціації.

І пояснюють, що передумови для згаданої позитивної динаміки цін закупівлі сформувала підвищена активність з боку заготівельників на тлі нестачі свинини на внутрішньому ринку. 

«Виробники свинини відзначили майже ажіотажний попит на тварин забійних кондицій, готовність до відновлення співпраці з боку колишніх контрагентів та бажання забронювати обсяги ще до початку активної фази цінових перемовин. Як і попереднього тижня, цінову ситуацію підігріває повноцінний початок шашличного сезону та потреба виробників м’ясних виробів сформувати запаси м’ясної сировини в умовах обмеженого надходження імпортної продукції», — зазначили експерти.