На Херсонщині створюють породу «бройлерних ягнят» 

20 травня 2019, 15:56 3736

Науковці Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» працюють над створенням м’ясної породи овець української селекції. Нова порода створюється шляхом схрещення генотипів трьох м’ясних порід: двох зарубіжних та однієї української – асканійської селекції.

Про це розповів директор Інституту тваринництва степових районів імені М.Ф. Іванова «Асканія-Нова» — Національного наукового селекційно-генетичного центру з вівчарства« Юрій Вдовиченко, говориться  у повідомленні департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА.

«Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на Півдні України. Всі селекційні розробки проводяться з урахуванням сучасних вимог та викликів. На момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути рівно 20 кг. Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку — і при розробленні технологій ми це враховуємо», — розповів Юрій Вдовиченко.

Він додав, що вільних пасовищ на Херсонщині немає — їх не вистачає в усьому світі.

«Тож, нами передбачена технологія стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища. При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м«ясо залишається ніжним. В результаті ми отримуємо продукт, що користується високим попитом — бройлерна ягнятина», — підсумував науковець.