Прибутковість молока тримається вище середньої за 7 років

08 липня 2019, 12:31 1925

Український молочний індекс (УМІ)  у червні традиційно знизився. Але зниження було лиш незначно вищим, за середнє за останні 7 років для червня і склало 4,3%.

Про це повідомив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак на своїй сторінці в Facebook.

«Умовна прибутковість виробництва молока в комерційних господарствах України (УМІ) була в червні 2019 року на 31,6% вищою, за минулорічну в тому ж місяці», — додав експерт.

При цьому, УМІ в червні 2019 був на 22% вищим, ніж в середньому за останні 7 років для цього місяця.

Також Андрій Ярмак додав, що УМІ за перше півріччя 2019 року був вищим за минулорічний на 14% і вищим за середній за півріччя протягом останніх 7 років на 7,1%.

На його думку, на показник УМІ вплинуло зниження цін на молоко, але й корми, які раніше допомогали, бо дешевшали, почали дорожчати і додали негативу.

«Як правило в липні жарко, тому виробництво молока починає падати і ціни починають вирівнюватися, у УМІ зростає. Але світовий ринок цього року досить непередбачуваний, тому будемо сподіватися на краще. Адже УМІ вже високий, і можливі сюрпризи», — прогнозуює Андрій Ярмак.