Cargill оголосив про першу методологію скорочення викидів метану для виробників яловичини

22 липня 2023, 11:15 1942

Новаторська методологія допоможе виробникам яловичини краще зрозуміти вплив кормових добавок, що дозволить виміряти та кількісно оцінити скорочення викидів метану.

Про це повідомляють у компанії Cargill.

Відзначається, що виробники яловичини прокладають шлях до майбутнього сталого сільського господарства і мають можливість зменшити викиди метану, що сприяє боротьбі зі зміною клімату. Щоб визнати ці зусилля і дати можливість кількісно оцінити скорочення викидів, компанія Cargill у партнерстві з TREES Consulting розробила затверджену Gold Standard методологію для яловичини, яка пропонує світовій м'ясній галузі основу для вимірювання скорочення викидів метану за допомогою кормових добавок.

Процес сертифікації Gold Standard дозволяє ініціативам у сфері клімату та сталого розвитку кількісно оцінювати, управляти та максимізувати свій вплив на кліматичну безпеку, а також вимагає перевірки впливу на три або більше Цілей сталого розвитку ООН.

«Нова методологія для яловичини визначає набір параметрів, які виробники яловичини можуть застосовувати для кількісної оцінки скорочення викидів метану — парникового газу (ПГ), який утворюється в результаті ентеральної ферментації (процесу травлення) у великої рогатої худоби через відрижку, а також у результаті поводження з гноєм. Нова методологія тепер доступна для виробників яловичини по всьому світу для кількісної оцінки, аудиту та перевірки скорочення викидів метану, що дозволяє їм зареєструвати свій проєкт зі скорочення викидів парникових газів для сертифікації за Gold Standard. Підтвердженими скороченнями викидів (VER) Gold Standard можна торгувати на вуглецевих ринках, що дозволяє покупцям кредитів безпосередньо підтримувати проєкти»,  йдеться в повідомленні.

Хоча викиди метану в результаті кишкової ферментації великої рогатої худоби є нормальним явищем, Cargill визнає, що існує можливість зменшити інтенсивність викидів метану через свій глобальний бізнес з виробництва кормів для тварин.

«Ми знаємо, що галузь шукає більш точні інструменти для вимірювання скорочення викидів метану. Оскільки виробники аналізують свої поточні рівні ефективності виробництва та працюють над досягненням цілей сталого розвитку, ми прагнемо знайти способи забезпечити визнання та винагороду за їхні зусилля. В межах наших пріоритетів щодо скорочення викидів метану ця методологія є ключовим кроком до відкриття нових можливостей для скорочення викидів парникових газів у ланцюгу постачання яловичини»,  говорить керівник відділу сталого розвитку жуйних тварин компанії Cargill Джоан Шарп. 

За словами генерального директора компанії «Золотий стандарт», зміна сільськогосподарської практики може допомогти скоротити викиди метану, і ця нова методологія надає виробникам яловичини спосіб надійно виміряти вплив цих змін, 

На практиці проєкти, що використовують нову методологію, спочатку встановлюють базову лінію викидів під час звичайної діяльності протягом щонайменше трьох безперервних років. Велика рогата худоба, якій дають кормові добавки, повинна бути чітко ідентифікована і відстежуватися протягом усього проєкту. Період кредитування проєкту становить п'ять років і може бути продовжений ще на п'ять років, за винятком базового року.