На ринку України продовжать домінувати імпортні кавуни та дині

31 липня 2023, 11:14 2850

Сезон баштаних культур в Україні розпочався на тиждень раніше, ніж минулого року.

Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти»

За їхніми прогнозами, найближчим часом ціни на кавуни з місцевих господарств можуть дещо знизитись через те, що збір урожаю баштаних в Україні тільки розпочався. Водночас стрімкого зниження гуртових цін на кавуни та дині цього сезону очікувати не слід. 

«За відсутності продукції з Херсонської, Запорізької та частково Миколаївської областей на ринку продовжуватимуть домінувати саме імпортні кавуни та дині, як було й минулого року», — вважають аналітики. 

Водночас на ринку яблук нового врожаю встановилися чіткі негативні тенденції, й фрукт №1 став доступнішим для покупців відразу на 26% проти попереднього тижня. Слід зазначити, що на 17% подешевшали й імпортні яблука торішнього врожаю, попит на які продовжував поступово згасати.

На ринку ягід, як і тижнем раніше, продовжували домінувати позитивні цінові тенденції. Суниця ремонтантних сортів додала у вартості відразу 30% порівняно з попереднім періодом, причиною була недостатня пропозиція ягід на ринку. Також експерти проєкту зафіксували зростання цін і у сегменті малини — на 17% за останні 7 днів. Але слід зазначити, що дорожчала саме малина на свіжому ринку, тоді як переробні підприємства продовжували закуповувати ягоду за раніше встановленими цінами.