На Херсонщині площі під кавунами збільшать уп'ятеро

07 березня 2024, 14:22 1598

Площі під баштанними культурами 2024 року збільшать у 5 разів на Херсонщині.

Про це в ефірі марафону «Суспільне. Спротив» повідомив виконувач обов'язків директора департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської ОВА Дмитро Юнусов.

«Якщо минулого року було посіяно не більше 200 га саме херсонських кавунів, то цього року ми плануємо збільшити показник до 1 тис. га. І також інших овочевих культур — картоплі, томатів — збільшимо майже до 5 тис. га. Оскільки продукція дефіцитна, і ціна на неї висока, деякі фермери переходять саме на цю продукцію», — розповів Юнусов.

Це, за його словами, стало можливим через збільшення розмінованих площ. Станом на 28 лютого на Херсонщині очистили 184 га сільськогосподарських земель.

Наприкінці лютого в області стартувала посівна кампанія.

«Плануємо засіяти майже 70 тис. га. З них 45 тис. га соняшнику, 16,8 тис. га — ярої пшениці, решта — технічні культури», — розповів Юнусов.

Під час осінньої посівної сільгоспвиробники Херсонщини, як розповів керівник департаменту, засіяли 68 тис. га земель: майже 50 тисяч зерновими та зернобобовими культурами, решту — ріпаком.

«Якщо порівняти з минулим роком, цифри майже вдвічі збільшені. Це завдяки саме розмінуванню земель. Понад тисячу саперів розміновують землі Херсонщини, і цей показник дуже високий порівняно з іншими областями. У нас тільки за цей рік вже розміновано понад 40 тис. га, і ми плануємо цього року розмінувати понад 240 тис. га земель сільгосппризначення. Я думаю, цей план нам вдасться виконати», — сказав Юнусов.