Вперше оголошено аукціон на рибний промисел

10 лютого 2023, 19:00 3036

Перше оголошення про проведення аукціону з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) шляхом електронних торгів опубліковано у державній системі «Prozorro.Продажі».

Про це говориться у повідомленні Державного агентства меліорації та рибного господарства України.

Зазначається, що оголошення містить детальну інформацію про продаж мінімального лоту із загальним обсягом 9,04 т прогнозованих і нелімітованих видів водних біоресурсів, дозволених до промислу у річці Дунай.

Види водних біоресурсів, на які користувач отримає право на спеціальне використання до кінця поточного року:

  • оселедець чорноморський — 7,661 т;
  • судак звичайний — 0,204 т;
  • лящ — 0,331 т;
  • сазан (короп) — 0,844 т;
  • щука, сом, плоскирка, чехоня, білизна, окунь, тараня (плітка), краснопірка, рибець звичайний, карась сріблястий, кефалеві, піленгас, рослиноїдні риби (білий, строкатий товстолоб та їхній гібрид, білий амур) — не лімітуються.

Початкова ціна реалізації лоту: 12,58 тис. грн.

Початок аукціону: 17 лютого 2023 р. о 12:35.

Подати свою закриту цінову пропозицію на участь в аукціоні можна до 20:00 16 лютого 2023 р. через електронний кабінет будь-якого електронного майданчика, який акредитований у системі «Prozorro.Продажі» і через який учасники та організатор працюють у системі.

Держрибагентство нагадує, що відповідні аукціони запроваджені постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 р. №1479 «Деякі питання проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) шляхом електронних торгів, затвердження типового договору на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України».