В Україні стартувала національна платформа «Зроблено в Україні»

26 лютого 2024, 13:30 1392

Для перемоги України у війні потрібно, щоб перемагали вітчизняні товари, продукти, послуги, споживання і експорт, тобто українські підприємці.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час презентації національної платформи «Зроблено в Україні».

«Кожен має памʼятати, що фронт у нас один, і його «витягують» на собі наші воїни. Але щоб фронт був ефективним, потрібно, щоб ефективною та сильною була вся Україна, кожен, хто працює заради держави та ідеї», — зазначив Володимир Зеленський. 

Він додав, що уряд уже багато зробив для модернізації та спрощення роботи державних інституцій, щоб вони сприяли ефективності економіки. Також лібералізація законодавства та цифрові інструменти додають економічного зростання.

«Платформа «Зроблено в Україні» має стати майданчиком постійного прямого діалогу держави та підприємців. Тут має бути представлено інтереси кожного, хто працює в Україні. Малий бізнес так само цінний, як і великий, підприємці з кожної галузі заслуговують на повагу і підтримку», — заявив Володимир Зеленський.

За його словами, керівництво держави робитиме все, щоб підприємці змогли зберегти та масштабувати свій бізнес. Для цього Кабмін напрацьовує кілька практичних кроків. Наразі розробляється програма українського кешбеку, коли за визначені товари та послуги, які зроблені/надані в Україні, споживачі зможуть отримати повернення коштів. Володимир Зеленський зазначив, що ця програма запрацює вже до кінця року.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua