В Україні запускають проект соціальної апітерапії

10 липня 2017, 15:00 5156

Український кооперативний Альянс з 14 липня 2017 р. розпочинає унікальний проект «Соціальна апітерапія».

Проект буде реалізовано у співпраці з Посольством Польщі, говориться у повідомленні УКА.

Як зазначається, мета даного проекту полягає у створенні школи бджільництва для практичного проектування та працевлаштування, проходження реабілітації та соціальної адаптації, формування місцевих координаторів та тренерів у сфері бджільництва та органічного садівництва для екс-учасників АТО.

Організатори очікують, що заходи проекту не лише допоможуть бенефіціарам пройти реабілітацію, але й опанувати мистецтво ведення бджільництва. Завдяки роботі на пасіці учасники проекту отримають знання з основ підприємництва, фінансів, проектного менеджменту та планування бюджету і зможуть розпочати власну справу.

«В результаті реалізації проекту демобілізовані учасники воєнного конфлікту та молодь опанують новий прибутковий вид діяльності; пройдуть курс соціальної реабілітації через спільну роботу на пасіці завдяки консультаціям соціального психолога, сімейного педагога та професіоналів-бджолярів. Члени сімей учасників проекту матимуть можливість допомагати чоловікам адаптуватися до умов мирного життя, а також спільно працювати і розвивати особисті навички», — розсказав президент Українського Кооперативного Альянсу Зіновій Свереда.

УКА буде здійснювати юридичний та бухгалтерський консалтинг, допоможе з маркетингом, а також завдяки вже наявним домовленостям допоможе учасникам проекту налагодити ринки збуту готової продукції бджільництва.

У кінці вересня кооператори відкриють перший обслуговуючий кооператив для екс-воїнів. Реалізація проекту проходитиме в смт Антоніни Красилівського р-ну Хмельницької області.