В Україні почнуть виробляти обладнання для переробки зерна та олійних

10 липня 2019, 08:00 4745

В Україні з'явиться новий завод з виробництва високотехнологічного обладнання для переробних підприємств агропромислового комплексу. Інвесторами виступлять український холдинг VEKTOR Сompany Group і болгарська компанія Elica.

Про це повідомили глава холдингу VEKTOR Сompany Group Олександр Александров, а також керівники компанії Elica Йордан Радулов і Андрій Шпаков, йдеться у повідомленні компанії.

Побудувати завод інвестори планують в Харківській області. Свою продукцію він буде випускати під брендом «Еліка Україна». Проект буде реалізований протягом двох років. Нове підприємство дозволить створити понад 300 нових робочих місць.

«Наша країна повинна удосконалити власну переробну промисловість і розвивати експорт високоякісної та технологічної готової продукції. Україна і Болгарія залишаються одна для одної важливими економічними партнерами. Ми вирішили об'єднати зусилля української й болгарської компаній і побудувати найсучасніше високотехнологічне підприємство в Україні з виробництва обладнання для харчової переробної промисловості», — повідомили глава холдингу VEKTOR Сompany Group Олександр Александров.

«Цей завод стане першим таким проектом в Україні. Він буде випускати інноваційне обладнання, яке сприятиме розвитку глибокої переробки зернових та олійних культур», — зазначив курівник компанії Elica Андрій Шпаков.

За словами Олександра Александрова, обладнання «Еліка Україна» за рахунок високої енергоефективності та інноваційності дозволить переробникам знизити витрати на виробництво і підвищити рентабельність готової продукції. Застосування цього обладнання також забезпечить високу якість перероблєної продукції, яка буде відповідати всім світовим стандартам. Крім того, розвиток власної глибокої переробки зернових та олійних культур дозволить Україні частково замістити імпорт, що зробить готову продукцію більш доступною для кінцевого споживача.


Для довідки: VEKTOR Сompany Group — холдингова компанія, до складу якої входить п'ять підприємств. У компанії багаторічний досвід роботи в сфері АПК, зокрема в олійножировій, комбікормової, елеваторної галузях, а також в енергетичній сфері та захисті навколишнього середовища. Тобто в тих галузях промисловості, без яких неможливі замкнутий цикл виробництва й подальший ефективний розвиток.

За 20 років VEKTOR Сompany Group накопичила безцінний досвід щодо вдосконалення технологій і практичних рішень, які успішно використовуються при реалізації та розробці технологічних проектів в сфері будівництва комплексів замкнутого циклу по зберіганню і переробці зернових та олійних культур, сучасних тваринницьких комплексів.

Починаючи з 1995 року, холдинг займається реконструкцією та будівництвом мультикультурних олійноекстракційних заводів. За ці роки компанія реалізувала кілька десятків проектів з будівництва та реконструкції найбільших комбікормових заводів, млинових комплексів, елеваторів в Україні, Європі, країнах СНД і завоювала довіру і авторитет як у клієнтів, так і у профільних підприємств.

Elica — болгарська сімейна компанія, що базується в Сілістрі. Більше сотні співробітників Elica виробляють і постачають широкий асортимент обладнання для обробки та зберігання зерна, очищення й обробки насіння олійних культур, а також спеціалізовані установки для харчової промисловості. Ці лінії продуктів інтегровані з повним спектром рішень для вертикальної та горизонтальної обробки сипучих матеріалів, сортувальних і збиральних машин. Elica здобула світову популярність завдяки одному з найбільш затребуваних своїх продуктів — повнокомплектній лінії з обрушення соняшнику для олійножирової промисловості. Її розробила й виготовила команда інженерів і техніків компанії. Щоб залишатися одним зі світових лідерів у сфері виробництва високотехнологічного обладнання для агропромислового сектора, Elica використовує тільки високоякісні матеріали, які обробляються на ультрасучасному обладнанні. Своє обладнання Elica поставляє в країни ЄС, Азії, Африки і Південної Америки.