Про це повідомляють експерти Економічного дискусійного клубу.
Відмічається, що структура виробництва хліба та хлібобулочних виробів у 2016 р., як і у 2000 р., принципових змін не зазнала. Левова частка виробництва (52%) — це хліб пшеничний; на хліб житній та хліб із пшеничного і житнього борошна припадає 33%; на вироби булочні, до яких, до речі, належать батон і багет, припадає 24% від усього виробництва хліба нетривалого зберігання.
«Разом з тим, виходячи із показників офіційної статистики, середньодушове споживання хліба українцями упродовж 2000-2016 рр. скоротилося з 50 кг до 26 кг на особу на рік. А якщо порівнювати цей показник наприклад із 1995 роком, то споживання хліба зменшилося більш ніж у 3 рази», — розповідають аналітики.
При цьому вони допускають, що частина виробництва популярних серед населення хліба та хлібобулочних виробів не підпадає під офіційну звітність і залишається в «тіні».