Шмигаль: Падіння економіки України може сягнути 50%

14 грудня 2022, 10:29 2532

Падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України наступного року може сягнути 50%, якщо росія продовжить енергетичний терор.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на Форумі з економічної стійкості та реконструкції України, що проходить у Парижі, повідомляє «Укрінформ».

«Скорочення української економіки прогнозується на рівні 35-40%, а у разі, якщо терористична діяльність росії проти нашої країни буде продовжена, ми можемо втратити ще плюс 10% до цих цифр. Тобто до 50% нашого ВВП в цьогорічному вимірі», — зазначив Шмигаль.

Він наголосив, що вже понад два місяці росія систематично та інтенсивно атакує ракетами та дронами українську енергетичну систему.

«Цинічно у розпал зими, аби найбільше зруйнувати, та щоб якомога більше людей замерзло. Звичайно, причина цього — зламати українське суспільство та спричинити чергову хвилю цунамі міграції до Європейського Союзу», — ввважає Шмигаль.

За словами глави українського уряду, ця зима для українців буде найскладнішою, адже внаслідок ракетних обстрілів постраждало 40-50% енергетичної інфраструктури. Українці живуть в умовах обмеження постачання електроенергії та тепла.