Сапери розмінували та повернули в експлуатацію ще 100 тис. га сільгоспземель

08 травня 2024, 14:51 686

Урядові та неурядові оператори протимінної діяльності з початку року обстежили понад 115 тис. га земель сільгосппризначення, з яких повернули в господарську експлуатацію 108 тис. га.

Про це повідомляє Міністерство економіки з посиланням на дані обласних військових адміністрацій.

«У квітні піротехнічні підрозділи обстежили майже 35 тис. га земель сільськогосподарського призначення. А загалом з початку року — понад 115 тис. га. З них 108 тис. га станом на початок травня повернуто аграріям для господарської експлуатації.

Темпи обстеження перевищують торішні. Якщо 2023 року в середньому за місяць піротехніки обстежували 22,8 тис. га сільгоспугідь, то за підсумками чотирьох місяців 2024-го ми вийшли на середню цифру у 28,75 тис. га щомісячно. Та з огляду на масштаб потенційного забруднення територій, працюємо над посиленням спроможностей операторів, залученням сучасних технологій та впровадженням нових рішень у сфері протимінної діяльності», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України — міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона підкреслила, що пріоритет уряду у цій сфері — це також розвиток вітчизняного виробництва техніки і обладнання для розмінування та локалізація закордонних технологій в Україні.