Рада дозволила зберігати до 2 тонн пального без ліцензії

13 грудня 2022, 17:10 2317

Верховна Рада України ухвалила зміни до Податкового та Митного кодексів, які сприятимуть відновленню енергетичної інфраструктури.

Прийняття законопроєктів №8196 та №8197 у другому читанні підтримали 331 та 332 нардепів відповідно. Про це повідомив народний депутат від фракції «Голос», перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що ухваленими законами на законодавчому рівні до травня 2023 р. скасовується мито та ПДВ при ввезенні генераторів, Starlink та іншого обладнання для енергетики. Раніше воно було звільнене від оподаткування рішенням уряду.

Водночас звільнення від сплати мита та ПДВ при ввезенні такого обладнання розповсюджуватиметься і на поштові та експрес-відправлення.

«Підтримали надання можливості зберігати пальне без ліцензії. За наполяганням уряду — до 2000 літрів. Про більші обсяги треба буде повідомити за декларативним принципом податкову», — уточнив Железняк.

Він додав, що законом також звільнено від сплати мита та ПДВ ввезення обладнання для відновлення постачання енергії від Energy Community.