Уряд: Заборони на експорт і імпорт продукції не буде

20 березня 2020, 15:45 3284

Заборона на експорт зернових, м'яса птиці, соняшникової олії та інших ключових експортних позицій у зв«язку з карантином запроваджуватись не буде за жодних обставин.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка під час online GR-зустрічі «Як криза вплине на міжнародну торгівлю», організованої асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з UCABevent.

«По наших експортних товарах заборон не буде. З іншого боку, ми аналізували товари, щодо яких можлива нестача на внутрішньому ринку, то такі товари як хліб, гречка і сало в нас фактично не експортуються. Тому на сьогоднішній день немає сенсу вводити заборону на експорт», — наголосив Тарас Качка.

За його словами, питання наявності продукції на внутрішньому ринку буде вирішуватися шляхом діалогу з виробниками та рітейлерами.

«Всі основні виробники говорять про те, що вони готові посилювати поставку до місць реалізації продукції, щоб уникнути будь-якої нестачі продуктів харчування», — відмітив Тарас Качка.

Також він зазначив, що оскільки головне припущення, що джерелом поширення вірусу є люди, а не продукція, то, зважаючи на цей факт, урядом не розглядалося і не пропонувалося обмеження на ввезення в Україну продукції з інших країн.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua