Уряд може вже на цьому тижні відкрити продовольчі ринки

27 квітня 2020, 14:30 2050

Кабінет міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19.

Розгляд цього питання відбудеться на найближчому засіданні уряду, повідомляє сайт Офісу Президента.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», — наголосив Президент України Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19.

Загалом йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже в середу, 29 квітня, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Водночас, як додали у пресслужбі, на нараді стало зрозуміло, що українці дуже відповідально ставляться до карантину — як на католицький та православний Великдень, так і в поминальні дні більшість із них дослухалися до закликів дотриматися обмежень.