Поляки розблокували російський кордон, але повністю закрили два ПП з Україною

25 березня 2024, 09:23 4091

Польські фермери призупинили акцію протесту на кордоні з російською федерацією у Гжехотках, яку розпочали минулого тижня.

Аграрії здивовані тим, скільки товарів надходить до Європейського Союзу з росії, пише «Польське радіо».

«Європейський Союз ще не ухвалив рішення про заборону імпорту зерна з росії до Співтовариства. Попри те, що країни засудили напад росії на Україну, товарообмін із росією постійно триває. Перевозять багато чого, зокрема везуть газ і не лише скраплений, один водій сказав, що везе метан», — додає Єжи Салітра з правління Вармінсько-Мазурської сільськогосподарської палати..

Попри це організатори акції розповіли, що блокаду кордону припиняють у зв’язку з прийдешніми великодніми святами. Раніше протестувальники були налаштовані більш рішуче, анонсуючи блокаду російського кордону щонайменше на місяць.

Водночас у вихідні польські протестувальники повністю заблокували рух вантажних транспортних засобів у бік Польщі в пунктах пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська». Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляє «Укрінформ».

За його словами, на двох пунктах пропуску — «Ягодин» та «Рава-Руська» — польські фермери взагалі не пропускають вантажні транспортні засоби, які слідують із України в Польщу.

«Тут за останній період маємо нульові показники перетину кордону на виїзд із України. Звісно, що певну кількість вантажних транспортних засобів вони пропускають у бік України, але це далеко від ідеалу, від тих можливостей кожного з цих напрямків», — сказав речник ДПСУ.

За його словами, в бік України, зокрема, через пункт пропуску «Ягодин» за добу 23 березня прослідувало близько 60 вантажівок.