Полтавщина готує поштовх розвитку зрошення

07 серпня 2021, 11:05 3203

Влада Полтавщини планує розробити обласну Програму розвитку зрошувального землеробства на Полтавщині, яка дозволить сільгоспвиробникам, зацікавленим у розвитку зрошувального землеробства, разом із органами державної влади та місцевого самоврядування надати новий поштовх розвитку меліорації в області.

Про це заявив заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Євген Греков за підсумками наради з питань розвитку зрошувального землеробства.

Як зазначається, учасники наради оглянули головну насосну станцію Градизької зрошувальної системи та побували на полях, де працює сучасна дощувальна техніка.

Греков підкреслив, що питання зрошення стає особливо актуальним за теперішніх погодних умов, тому керівництвом області буде надаватися всебічна підтримка розвитку зрошувального землеробства.

Під час наради були визначені основні проблеми, з якими стикаються як діючі водокористувачі, так і ті, хто тільки планує використовувати на своїх полях зрошення.

«Серед найбільш вразливих проблем прогалини в законодавчій базі. Великою проблемою є підключення насосних станцій до електричних мереж, вартість таких робіт часто ставить під сумнів саму рентабельність поливу. Піднімались також питання взаємовідносин між державою та агропідприємствами щодо утримання каналів, мереж та насосних станцій державної форми власності. Обговорювалась також ціла низка технологічних питань, пов'язаних як з поливом, так і з його організацією», — додають у відомстві.