Фермери Польщі та Угорщини повертаються на кордон з Україною: де і коли перекриють шляхи

08 лютого 2024, 16:38 1076

Польські фермери мають намір організувати акції протесту на кількох пунктах пропуску на кордоні з Україною. До них приєднаються угорські аграрії.

Про це у Facebook повідомляє Державна прикордонна служба з посиланням на інформацію польських колег.

Отже, за попередньою інформацією, очікується ускладнення руху вантажівок через кордон з Польщею та Угорщиною на таких пунктах пропуску:

  • 9 лютого розпочнеться страйк польських фермерів на ділянках, що межують з пунктами пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська – Гребенне», «Шегині – Медика». Протестувальники планують пропускати по 1 вантажівці на годину в «Ягодині» та «Шегинях», у «Раві-Руській» — по дві. Гуманітарний вантаж і автобуси пропускатимуть безперешкодно. 
  • з 12 лютого страйк пошириться на пункти пропуску «Устилуг» та «Угринів». Пропуск транспорту здійснюватиметься по 3 вантажівки на годину.

Водночас угорські прикордонники попередили про акцію протесту фермерів 9 лютого на автошляху до пункту пропуску «Захонь», що навпроти українського ПП «Чоп (Тиса)». Попередньо, учасники акції не блокуватимуть пропуск автотранспорту, підсумували українські прикордонники.