Поліція завела справу на Гадзало: повідомлено про підозру, пройшов обшук

03 грудня 2019, 09:17 2306

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України повідомили про підозру президенту Національної академії аграрних наук України (НААН) у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність працівника виконавчої служби).

Про це повідомляє Головне слідче управління Нацполіції.

Як зазначається, під час досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2019 року державний виконавець прибув до НААН для перевірки виконання рішення суду щодо поновлення на посаді одного з директорів державного підприємства, яке входить до складу установи. Окрім того, державний виконавець мав вручити високопосадовцю Нацакадемії постанови про відкриття виконавчого провадження та з інших питань.

«Проте підозрюваний, діючи умисно, втрутився в діяльність державного виконавця, аби перешкодити виконанню ним службових обов'язків та не допустити оголошення йому постанови. Зокрема, йдеться про застосування фізичної сили високопосадовцем до державного виконавця — він виштовхнув його зі свого службового кабінету та не допустив отримання постанови про відкриття виконавчого провадження», — повідомили у поліції.

Також уточнюється, що слідчі Головного слідчого управління Нацполіції в приміщенні НААН України провели обшук, аби вилучити відео та інші документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження.


Для довідки: 8 серпня 2019 року президентом Національної академії аграрних наук України переобрано академіка Ярослава Гадзало.