Перевезення по Дніпру збільшилися на 22%

09 березня 2019, 09:00 3045

У 2018 році за Дніпру було перевезено 9,9 млн тонн вантажів, що на 22,4% більше, ніж у 2017 році і більш ніж удвічі більше показників 2013 року. Крім того компанія «НІБУЛОН» початку розпочала перевезення Південним Бугом, де обсяги вантажопотоку склали 850 тисяч тонн

Про це повідомили учасники «Річкового Форуму 2019», де також обговорювали питання майданчиків під будівництво складів, елеваторів, терміналів, проблеми створення та експлуатації річкового флоту і залучення вантажів.

Учасники форуму відзначили на річках України кілька ключових трендів: поява нових перевізників, зростання обсягів перевалки зерна і мінеральних добрив, швидкий розвиток річкової інфраструктури, будівництво річкового флоту.

Проблемним місцем річкових перевезень залишається відсутність закону про Внутрішні водних шляхах, хронічне недофінансування шлюзів, потреба, а днопоглиблення, гострий дефіцит флоту і неконкурентні тарифи УЗ на коротке плече в напрямку річкових портів.

Організатори форуму відзначили спеціальними нагородами компанію «Укррічфлот» за найбільший обсяг перевалки вантажів серед компаній, «НІБУЛОН» — за найбільший обсяг перевалки вантажів серед компаній (з урахуванням морських судів), Грейн-трансшипмент — в номінації «прорив року на ринку річкових перевезень» і компанію «Агровіста» — за значний внесок у розвиток річкових перевезень.


Для довідки: У «Річковому Форумі 2019» взяли участь 60 українських компаній, представники Сhina Harbor, Білоруського річкового пароплавства і Білоруського морського пароплавства.
Партнерами форуму виступила: Українська Зернова Асоціація, Європейська Бізнес Асоціація, Грейн-трансшипмент. Організатори — видавництво «Порти України» та Food& Agri PR.