НУБіП очолив «зарплатний» рейтинг вишів

24 березня 2019, 10:44 4346

Національний университет біоресурсів і природокористування України (НУБіП) зайняв першу сходинку «Зарплатного рейтингу вишів-2019» за версією журналу «Гроші».

Про це йдеться у повідомленні  НУБіП.

«Компанії, що брали участь у дванадцятому за рахунком рейтингу ВНЗ від журналу «Гроші», неохоче оцінювали рівень підготовки фахівців. Все тому, що довгі роки роботодавці при прийомі співробітників на роботу надавали занадто велике значення диплому і статусу вишу. Але тепер все змінилося», — пише видання.

Як зазначається, на перший план виходять не теоретичні, а прикладні знання молодого фахівця, реальний досвід, який він встиг отримати за час навчання, і широкий кругозір.

Також роботодавці не втомлюються повторювати, що рівень підготовки кадрів в університетах України досить слабкий, і знань, закладених у програму, недостатньо для адаптації до реальної роботи. До того ж найрозумніші студенти, тільки-но закінчивши виш, намагаються якомога швидше виїхати на роботу за межі України. У підсумку, роботодавцям нерідко дістаються недоучки, які дуже псують враження про якість підготовки в тому чи іншому ВНЗ.

Учасником зарплатного рейтингу вишів від журналу «Гроші» може стати будь-який вищий навчальний заклад. Список університетів продовжує оновлюватися. Для оцінювання провідні українські ВНЗ діляться на кілька списків за спеціальностями: гуманітарні, технічні, юридичні, економічні, будівельні, сільське господарство.

«Бурхливі зміни відбулися в рейтингу університетів з аграрних спеціальностей. Першу сходинку другий рік поспіль займає флагман — Національний університет біоресурсів і природокористування України (Київ). На п'ятому місці опинився Київський національний університет імені Тараса Шевченка і на восьмому — Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана, які в 2017 році мали ліпші показники», — повідомляє НУБіП.