Названі найпоширеніші причини вчинення рейдерства

22 квітня 2019, 10:57 3107

Щорічно в Україні відбувається 3000 спроб рейдерських захоплень, 50% з яких — сільськогосподарські об'єкти. Основний розрахунок рейдерів — ефект несподіванки в період збору врожаю, тому дуже важливо позбавити їх цієї можливості.

Такі цифри і факти озвучив керівник відділу продажів «ЛІГА: ЗАКОН» Роман Мамедов під час конференції «Ризики та протидія шахрайству 2019», організованої компанією «ПроАгро».

Радник міністра внутрішніх справ України Михайло Апостол підтвердив явище рейдерства як одну з основних проблем в агробізнесі. На його переконання, проблеми рейдерства зрозумілі — корупція та недосконале законодавство.

За словами народного депутата України, члена Ради з питань судової реформи Верховної Ради України Руслана Сидоровича, найпоширеніша проблема вчинення рейдерства — це можливість підроблювати нотаріальні документи та судові рішення.

«Ця проблематика потребує вирішення на рівні Кабінету Міністрів шляхом внесення змін до відповідних підзаконних нормативно-правових актів. Законопроект №8121 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству» мав би дуже допомогти у боротьбі з рейдерством, та його не прийняли через бажання доопрацювати», — зазначає Руслан Сидорович.

Як повідомив Роман Мамедов, компанія «ЛІГА: ЗАКОН» створила спеціальний сервіс «SMS-Маяк», який допоможе захистити майно від рейдерських атак і вчасно попередить про початок неправомірних дій з боку третіх осіб.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua