Названо напрями АПК, роботу в яких шукають через центри зайнятості

18 серпня 2023, 13:18 1694

9,2 тис. безробітних з числа колишніх працівників сільського, лісового та рибного господарств станом на 1 серпня перебували на обліку в Державній службі зайнятості. Число вакансій для цих спеціалістів налічує 2,3 тисячі.

Про це УНН повідомили у відповідь на запит у Державному центрі зайнятості.

Водночас налічується 3,7 тис. безробітних, які раніше працювали у сфері виробництва харчових продуктів, хоча у базі відомства для них є 2,1 тис. вакансій.

Говорячи про те, які саме фахівці наразі шукають працевлаштування через центри зайнятості, представники ДЦЗ зазначили, що серед них переважають трактористи, фахівці з комплексного обслуговування сільгоспвиробництва, працівники фермерського господарства та фахівці з лісокультурних робіт. Також шукають роботу доярі, виноградарі, оператори лінії з виробництва харчової продукції, птахівники та агрономи.

Загалом з початку російської агресії за допомогою у підрозділи ДЦЗ зверталися 1,2 млн громадян, а нові робочі місця з допомогою працівників служби знайшли 382 тис. українців.

Найчастіше українські роботодавці наразі шукають представників робітничих професій та працівників сфери торгівлі та послуг.

Загалом же станом на 1 серпня 2023 року на обліку в Державній службі зайнятості перебували 112 тис. зареєстрованих безробітних, а кількість вакансій становить майже 60 тисяч. Таким чином, у цілому по країні на одне вільне робоче місце в середньому претендує 2 особи (на відповідну дату минулого року — 12 осіб, на початок 2023 року — 9 осіб).