На World Cheese Awards 2022 безкоштовно поїдуть 50 українських сироварів

20 серпня 2022, 09:20 3084

2022 р. мав стати ключовим у новому етапі розвитку сирної сфери України, адже цього року в нашій країні мав проходити престижний міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards. Через російське вторгнення подія відтермінована до закінчення бойових дій, а довгоочікуваний захід цього року відбудеться на території країни-засновниці конкурсу — Великої Британії, в місті Уельс.

Про це повідомляє партнер та співорганізатор WCA в Україні компанія-імпортер та виробник сиру Ardis Group і спільнота поціновувачів сиру ProCheese.

Відмічається, що попри складну ситуацію Ardis Group та ProCheese вдалося домовитися з організаторами WCA щодо безкоштовної участі 50-ти українських сироварів у конкурсі. 

«Цього року ми будемо офіційними представниками України на World Cheese Awards та допоможемо українським сирам потрапити до Уельсу на безоплатній основі завдяки підтримці Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», — відмічають у компанії.

Ardis Group та ProCheese беруть на себе:

  • розробку системи відбору учасників на конкурс;
  • оформлення участі в конкурсі українського сиру в системі онлайн-реєстрації за спеціальною процедурою без оплати;
  • організацію доставки сиру до консолідованого центру у Великій Британії за підтримки партнерів з розвитку;
  • експертний супровід у процедурі підготовки експортних документів згідно запитів сторони-організатора.

Також у межах проведення WCA планується ряд заходів для популяризації українських сирів серед міжнародної сирної спільноти, що стане поштовхом для майбутнього експорту молочної продукції. 

В Ardis Group зазначають, що долучитися до участі в World Cheese Awards 2022 мають змогу як крафтові сировари, так і великі виробники сиру. Найважливіше — підтверджена якість продукту та особлива рецептура, яка посилить конкурентоспроможність та підвищить шанси на отримання нагороди.

Реєстрація відкрита до 15 вересня, кількість сироварів, які безкоштовно можуть взяти участь у конкурсі, обмежена.

Подати заявку. 


Для довідки: діяльність проводиться за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG (Швейцарія).