Думка: Перехід на прямі продажі забезпечить розвиток компанії в майбутньому

12 грудня 2019, 11:14 2558

Компанія UKRAVIT цьогоріч почала відходити від реалізації своєї продукції через дистриб«юторів, і вже з 2020 року повністю перейде на прямі продажі ЗЗР та добрив від виробника.

Про це AgroPortal.ua розповів власник компанії UKRAVIT Віталій Ільченко.

«Перехід на прямі продажі продукції від компанії-виробника аграрію вигідніші, адже це дозволить забезпечити їх, окрім продукції, ще й якісним сервісом і технологіями. Також з нашого боку це свого роду інвестиція в майбутній розвиток компанії. До того ж, ризик роботи напряму з кінцевими споживачами набагато нижчий за ризик роботи з посередниками», — зазначає Віталій Ільченко.

За його словами, компанія-виробник, працюючи через дистриб«юторів, може розраховувати на щорічне зростання продажів на 20-30% лише упродовж певного часу, але що буде далі — невідомо.

«Ми не знаємо достеменно, як дистриб«ютори впливають на розвиток компанії, бо виробнику складно контролювати використання ними коштів. До того ж немає гарантії, що дистриб«ютор у якийсь момент не зникне з ринку. Тож крок, який компанія UKRAVIT уже зробила в цьому році, дозволить зростати нам у майбутньому», — впевнений Віталій Ільченко.

Щодо планів компанії, то у 2020 році UKRAVIT поставила планку збільшити продажі на 10-15% порівняно з показниками 2019 року.