Думка: Між фермером і HoReCa має бути посередник

16 травня 2019, 16:09 1494

Фермер, який хоче працювати HoReCa, сьогодні стикається з проблемою збуту, оскільки ресторани потребують лише частину продукції, а не всієї виробленої сільгоспвиробником партії.

Таку думку AgroPortal.ua висловив президент асоціації «Західна шеф-група» Євген Сушко. 

За його словами, лише незначна кількість ресторанів в Україні готові брати, наприклад, цілу тушу теляти під реалізацію, більшість же замовляють лише частини. Тому обов'язково між HoReCa і виробником потрібен посередник. 

«Взаємозв«язок між фермерами та шеф-кухарями є, але його потрібно ще налагоджувати. Виростити — це одне, а знайти збут — зовсім інше завдання», — зазначає Євгеній Сушко. 

За його словами, він співпрацює з компанією TERRA RICH, яка вирощує фермерську ягнятину. У них є один виробник, який вирощує, і безліч компаній по Україні продають і виводять кожну частину тушки телятини на ринок HoReCa. 

«N.B!» Звідки їжа. Львівський колорит і забуті українські рецепти в Гарматі

«Наприклад, Good Wine має окреме представництво для фермерського напрямку. Вони шукають постачальників і у себе реалізують, тому що в них є м'ясник, вакуумна машина, холодильники і точки продажів», — пояснює Євгеній Сушко.


Наталія Помянська, AgroPortal.ua