Мінагропрод: Заборона добрив з Росії не вплине на ціни

16 травня 2019, 13:30 2574

Українські аграрії у повному обсязі забезпечені мінеральними добривами. 

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Так, станом на середину травня, з урахуванням перехідних залишків минулого року, сільськогосподарськими підприємствами законтрактовано та придбано 1,1 млн тонн поживних речовин мінеральних добрив, що складає 108% до попередньої потреби.

«Рішення, яке було ініційоване Мінекономрозвитку щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії, не відобразиться на подальшій ціновій ситуації щодо мінеральних добрив», — запевняють в міністерстві.

Протягом останніх двох років відбулись суттєві зміни в обсягах імпорту різних видів мінеральних добрив з Російської Федерації.  Країнами постачальниками, крім РФ, стали низка європейських країн, а також країни Близького Сходу.  Тому мінеральні добрива, які все ще у певній кількості постачалися з РФ,  будуть замінені альтернативними з інших країн, впевнені в Мінагропроді.

«При цьому, як відмічають аналітики ринку мінеральних добрив, зміни країни постачання не позначаються суттєво на вартості для сільськогосподарських виробників», — додають в міністерстві.


Для довідки: Кабінет міністрів України прийняв рішення про застосування з 1 серпня 2019 р. спеціального мита на всі товари походженням з Російської Федерації.