Міжнародну раду по зерну очолив торгпред України

06 липня 2021, 18:20 2612

Заступник міністра економіки, торговий представник України Тарас Качка став главою Міжнародної ради по зерну (IGC, МРЗ) на період з липня 2021 р. по червень 2022 р.

Про це йдеться в повідомленні міжнародної організації.

«Під час свого головування Україна особливо зацікавлена у співпраці з секретаріатом і членами IGC для підвищення рівня ринкової інформації та прозорості, а також торгового співробітництва на світових ринках зерна, олійних культур і рису, що має важливе значення в часи ринкової невизначеності», — наголошується в ньому.

Україна також зацікавлена в просуванні діалогу між урядами з питань політики торгівлі зерном і розширення членства в МРЗ, а також в більш тісній співпраці між державним і приватним секторами для підвищення стійкості світової торговельної та продовольчої систем.

Секретаріат Міжнародної ради по зерну буде підтримувати зусилля свого голови, продовжуючи організовувати регулярні вебінари між державним і приватним секторами з основних питань, що впливає на ланцюжок створення вартості зерна.

«Наша спільна мета — розвивати подальшу взаємодію з усіма основними виробниками і споживачами зерна. Товари, що входять до сфери компетенції МРЗ, мають основоположне значення для глобальної продовольчої безпеки та продовольчих систем. Ми постараємося забезпечити відкритий і регулярний обмін інформацією та обмін думками між членами МРЗ», — зазначає Тарас Качка.