Комунальне агропідприємство на Полтавщини вийшло в прибуток на перший рік

22 листопада 2021, 14:02 2174

Комунальне аграрне підприємство «Опішня-Агро», рішення про створення якого депутати прийняли на початку березня, зібрало перший урожай.

Про це йдеться повідомленні Facebook-сторінки «ОТГ-Інформ Полтавщина».

«Закінчився збір урожаю першого в Україні аграрного комунального підприємства «Опішня-Агро». Вже зараз можна сказати, що підприємство яке створене з нуля, без жодної матеріально технічної бази, за перший неповний рік існування вийшло на прибутковість. Обробили трохи менше 90 га. Сіяли соняшник і кукурудзу. Отримали — 1,3 млн грн (з урахуванням нинішньої ціни на соняшник). Вклали 500 тис. грн. Чистий прибуток 800 тис. грн», — написав на сторінці голова Опішнянської ТГ Микола Різник.

Як зазначається, гроші отримані з продажу врожаю вкладуть у розвиток громади. Серед варіантів, які розглядають для — ремонт дороги, придбання трактора для чищення снігу та робіт з благоустрою, ремонт в лікарняних палатах, новий харчоблок для школи, УЗД-апарат в лікарню.

«На наступний рік плануємо обробляти землі удвічі більше, а, відповідно, отримати і більший урожай та прибуток. Для цього закупимо нову техніку», — розповідає виданню голова Опішнянської ТГ Микола Різник. — Тож, наступного року «Опішня- Агро» буде працевлаштовувати місцеве населення».

Уточнюється, що у комунальному підприємстві також планують вирощувати овочі та зелень у теплицях. Зараз вже збудована перша теплиця, яка запрацює навесні. А взагалі підготували проєкт на конкурс у Державний фонд регіонального розвитку на суму 11 млн грн, який передбачає будівництво трьох великих теплиць та ангару.