Favorite Food & Drinks 2026: розпочато приймання заявок

26 листопада 2025, 15:25 98

Розпочато приймання заявок на VIII Favorite Food & Drinks — міжнародний незалежний професійний дегустаційний конкурс для виробників харчових продуктів, ритейлу та HoReCa. Він допомагає виробникам заявити про себе, знайти свого споживача та зайняти гідне місце в ритейлі.

У складі дегустаційної комісії Favorite Food & Drinks — неупереджені представники провідних торговельних мереж та HoReCa, експерти харчової індустрії. Щороку склад комісії оновлюється, що дозволяє зберегти баланс між досвідом і новим поглядом на продукти.

Оцінювання сенсорних характеристик дегустаційних зразків відбувається «наосліп» за оціночними принципом.

Ключові дати конкурсу:

  • до 10 лютого 2026 року — приймання заявок на участь та укладання договорів;
  • 24–25 лютого 2026 року — професійні дегустації «наосліп» членами дегустаційної комісії;
  • 24 березня 2026 року — закрита зустріч лідерів food-ритейлу та урочиста церемонія нагородження переможців.
Олена Сініціна, засновниця та організаторка конкурсу

Favorite Food & Drinks — це простір об’єктивного оцінювання харчових продуктів. Тут немає маркетингових гасел, лише харчовий продукт, оцінка якого відбувається неупередженими експертами «наосліп». Саме тому відзнака конкурсу засвідчує, що продукт смачний, безпечний та гідний довіри. Для виробників це потужний сигнал: їхня продукція має потенціал стати лідером на полиці, а для ритейлу та споживачів — свідчення, що перед ними достойне та найкраще, а отже, виробник віднайшов код довершеного смаку.

Щороку конкурс демонструє, що нагорода Favorite Food & Drinks — це не тільки підтвердження високої якості продукції, а й впливовий бізнес-інструмент. Учасники попередніх конкурсів підкреслюють, що відзнака стала для них вагомим аргументом у переговорах, допомогла швидше вивести нові продукти на полиці, а також підвищила впізнаваність бренду серед споживачів. Для виробників участь у конкурсі є корисною завдяки зворотному зв’язку від дегустаційної комісії, який дозволяє вдосконалити смако-ароматичні характеристики, якість і маркування харчового продукту відповідно до вимог ринку.