ЄС надав Україні €6 млн для контролю продукції

16 вересня 2019, 11:45 1513

Європейський Союз надав Україні понад €6 млн фінансової допомоги в рамках проекту «Удосконалення систем контролю безпеки харчових продуктів в Україні».

Про це повідомив глава Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передають «Українські Новини».

Коридор фінансування фіксується з березня 2014 року по вересень 2019 року. Згідно з інформацією фахівця, за цей період Україна отримала від Європейського Союзу модернізоване лабораторне та IT-обладнання, а також спеціальне програмне забезпечення на суму понад €2,5 млн.

«Десятки мільярдів доларів інвестуються в штучний інтелект. Ми не десятки мільярдів доларів отримали, але все одно ми серйозно поліпшили наше програмне забезпечення», — сказав Володимир Лапа.

Мета нового проекту полягає в створенні гармонізація українського харчового законодавства з європейським. Так, за минулий період було розроблено близько одинадцяти законопроектів, серед яких п'ять було прийнято на урядовому рівні, а також 92 підзаконних актів, з яких було прийнято близько 38 документів. Незабаром очікується старт нового проекту в сфері забезпечення безпеки харчових продуктів, який передбачає інституційну реформу, реалізація якої очікується в кварталі 2023 року.