Депутати підтримали законопроект, який продовжить «життя» техніці

01 листопада 2016, 17:55 2118

Аграрний комітет ВРУ сьогодні підтримав законопроект № 4024а «Про внесення змін до Закону України «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу» щодо деяких питань виробництва та відновлення сільськогосподарської техніки».

Про це на своїй стрінці в Facebook повідомив голова підкомітету з питань земельних відносин аграрного комітету ВР, народний депутат Олег Кулініч.

За його словами, законопроектом пропонується розширити можливості використання коштів державної підтримки, які спрямовуються на здешевлення витрат сільгосптоваровиробників на придбання нової та відновленої вітчизняної техніки і обладнання. Під поняттям «відновлена техніка» мається на увазі вдосконалена сільгосптехніка і обладнання с/г виробників вітчизняними машинобудівними підприємствами до рівня, що відповідає вимогам, встановленим для нової техніки.

«Реалізація такої норми дозволить «продовжити життя» техніки і обладнання, що станом на сьогодні використовується сільгосптоваровиробниками із одночасним скороченням капітальних витрат таких виробників і завантаженням підприємств вітчизняного машинобудівного комплексу», — пояснює парламентар.

Ще один законопроект № 4589 «Про внесення змін до деяких законів України щодо безпечності харчових продуктів» члени комітету підтримали за основу. Як уточнює Олег Кулініч, ним пропонується створити належні законодавчі умови для ефективної роботи Держпродспоживслужби у сфері контролю якості та безпечності харчових продуктів та усунути наявні розбіжності у законодавстві. Також серед цілей законопроекту — підвищити ефективність роботи зазначеного органу у сфері контролю якості та безпечності продуктів харчування, покращення якості таких продуктів та спрощення експортно-імпортних процедур.

Проект Закону № 4648 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання земель дорожнього господарства та розвитку мережі автомобільних доріг» члени комітету вирішили направити на доопрацювання.

Разом з тим, запропоновані проекти постанови щодо захисту землевласників від рейдерського захоплення було відхилено. Члени комітету вирішили, що із цього питання буде розроблено новий проект постанови, більш фаховий і всеохоплюючий.

«При цьому депутати відзначили, що багато в чому рейдерство є наслідком недосконалості системи державної реєстрації юридичних осіб, яка надавала можливість масово підробляти документи. Але два тижні тому ми внесли зміни до профільного закону із цього питання (законопроекту № 5067), завтра (2 листопада) цей закон набирає чинності. Маю надію, що це трохи виправить ситуацію», — додав Олег Кулініч.