Аграрний комітет підтримав законопроєкт про виділення землі військовим

12 січня 2024, 09:57 1504

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту ухвалити у першому читанні законопроєкт про виділення земельних ділянок учасникам бойових дій та сім’ям загиблих військових.

Про це повідомив народний депутат, секретар комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський у Facebook.

«Законопроєкт нашого колеги Сергія Рудика запропонували парламенту прийняти в першому читанні. Таке рішення підтримане більшістю присутніх на засіданні членів аграрного комітету.

Йдеться про забезпечення права військовослужбовців-учасників бойових дій, членів сімей загиблих військових на отримання земельних ділянок», — уточнив він.

Іван Чайківський зазначив, що очікує деталізацію категорії набувачів, наявної землі та механізму практичного її виділення до другого читання. 

У пояснювальній записці до законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації права учасників бойових дій та сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України при відведенні їм земельних ділянок за рахунок земель державної та комунальної власності» (№10027) говориться, що основною метою документа є сприяння реалізації учасниками бойових дій та сім’ями загиблих (померлих) захисників і захисниць України гарантованого державою права на земельні ділянки.